SFB 829 Guest Scientist Joshua Broussard from Northwestern University

Joshua Broussard, Research Assistant Professor at Northwestern University – The Feinberg School of Medicine, spent two weeks as guest scientist within the SFB 829 at the University of Cologne.

Joshua Broussard graduated from Vanderbilt University and performed a Postdoc in the laboratory of Kathleen Green at the Northwestern University. His research is focused on the translation of mechanical forces into biochemical signals regulating tissue development and homeostasis. On September 5th Joshua Broussard gave a seminar on “Desmosomes pattern cell mechanics to govern epidermal tissue form and function”. His visit facilitated the exchange of novel ideas and innovative techniques with the scientists of the SFB 829.

2. SFB 829 Retreat 2020

January 29, 2020 - January 31, 2020